Topp 5 Allsvenska floppvärvningar säsongen 2022

Att Allsvenska lag värvar inför och under säsong är inget nytt, en del värvningar bli succé och andra mindre bra. En det får till och med ses som floppar med tanke på upphaussning, övergångssumman och förväntningarna. Under årets säsong av Allsvenskan så har vi fått se ett antal floppar, vi har satt ihop en topp 5 lista över de spelare vi tycker presterat sämst med tanke på ovanstående kriterier.

1. Mohamed Buya Turay

Värvades till Malmö FF under sommaren och kom som ett av de stora namnen som skulle frälsa MFF i både ligan och Europa. Buya Turay valde till och med att missa sitt eget bröllop för att göra sin debut i Europa League-kvalet mot Diddeleng. Därefter har det varit tränarbyte i klubben och Buya Turay har inte riktigt fått till det, den här säsongen är hans facit ett mål i Europa League-kvalet. Dessutom enbart ett mål och två assist i Allsvenskan. Enligt oss Allsvenskans största flopp säsongen 2022.

2. Bubacarr Trawally

Bubacarr Trawally kom till Bajen och upp upphaussade sig själv som en av de bättre spelarna som någonsin kommit till Bajen. Fansen var lyriska och förhoppningarna var stora, men det lossnade aldrig för Trawally som efter två mål i Allsvenskan fått sitta mycket bänk och nu dessutom skadat sig.

3. Ajdin Zeljkovic

Värvades från Örgryte IS till Värnamo i Juli och sågs som Värnamos stora frälsare. Istället var det Marcus Antonsson som klev fram och gjorde 2/3 av Värnamos mål under säsongen. Med en övergångssumma på runt fem miljoner och två Allsvenska mål så måste Zeljkovics säsong ses som en av de större flopparna.

4. Erik Sorga

Sorga kom till Blåvitt som en högprofilerad värvning och förhoppningarna var enorma, men efter ett missat friläge under en försäsongsmatch så har han mest fått sitta bänk. Att Stahre inte ens har gett honom chansen har gjort att fansen startade hashtagen #freesorga på sociala medier, något som knappast hjälpt.

Inte en enda start under årets Allsvenska säsong och enbart ett mål borta mot Sundsvall gör att vi troligtvis inte får se mer av Erik Sorga i IFK Göteborg kommande säsong.

5. John Guidetti

Avstängningar och skadebekymmer och inte alls det målfacit som många hade hoppats på. Har gjort lite mål och assist men inte tillräckligt många för att han inte ska ses som en mindre flopp med tanke på pengarna som satsats och förväntningarna från fansen. Att han dessutom tog ett rött kort i sista hemmamatchen hemma mot Elfsborg som eventuellt gjorde att AIK missade den viktiga fjärdeplatsen gör att vi är tvungna att lägga in han i listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *