Flera spelare i MFF drabbade av Coronaviruset

Som vi i början på året visste att det här inte skulle bli ett normalt år, ett år de flesta lagen kan se tillbaka på och känna att inte vinna SM-guld utan sina fans inte gör speciellt mycket. Malmö FF fick fira guld på Eleda Stadion inför tomma läktare, när spelarna gjorde ärovarvet runt arenan kändes det bara tragiskt att se vad det här viruset ställt till med i år.

På väg till guldfesten fick vi och spelarna reda på att Anders Christiansen testat positivt för Coronaviruset och där fick resten av truppen reda på att allt firande fick ställas in. Några spelare åkte hem medans andra åkte till Burger King och fick fira sitt SM-guld med en klassisk Whopper för att sedan åka hem.

Som om inte det här var bittert nog…

Nu har flera av Malmös spelare smittats av Coronaviruset och klubben ska vara glada att guldet redan är bärgat. Enligt Expressen säger en källa inom klubben att man 7-8 spelare kommer kunna träna på Tisdag, så frågan är hur många som egentligen har smittats? Enligt Sveriges stora medier så är det ett STORT antal smittade spelare och frågan vi ställer oss nu är om Malmö FF ens kommer kunna fullfölja säsongen.

 Ingen i vår organisation har behövt sjukvård, utan har varit i sina hem under sjukdomsförloppet.

MFF.se

Påverkar det här Allsvenskan?

Om nu Malmö FF får lämna WO närmsta tre Allsvenska matcherna eller ställa upp med sitt juniorlag så är det inget som påverkar Allsvenskan speciellt mycket. De enda laget som skulle kunna dra någon som helst fördel av ett försämrat MFF är Hammarby, klubben som ändå har lite chans kvar på att nå en Europa-kvalplats. Varberg och Östersund har i stort sett ingenting kvar att spela för så mer än tre poäng är en seger mot Bajen inte värd.

Frågan man ställer sig är dock hur Svenska fotbollsförbundet hade fått tackla detta om Malmö hade Helsingborg, Kalmar, Falkenberg eller IFK Göteborg kvar att möta. Matcher där varje poäng är livsviktigt, det får vi aldrig veta.

Men oavsett det som sker på planen så vill vi önska spelarna som smittats i Malmö FF att krya på sig snabbt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *