Fotbolls-EM 2021 spelas troligtvis enbart i England

Tidigare idag släppte sportjournalisten och beIN Sports korrespondenten Tancredi Palmeri en stor bomb. Fotbolls-EM 2021 kommer enbart att spelas i England och inte i de tolv städer som tidigare vart tänkt att dela på mästerskapet.

UEFA hade detta inför detta mästerskapet planerat att bryta en lång tradition genom att spela fotbolls-EM i flera olika länder runtom Europa. Men som det ser ut nu så blir det alltså enbart i England som mästerskapet kommer att spelas. Tidigare var det planerat att England både skulle få arrangera semifinalen och finalen på Wembley, men nu ser det ut som att de får hela mästerskapet.

Reaktionerna från övriga nationer har ännu inte kommit men troligtvis blir det en massiv besvikelse från fans runtom Europa.
Frågan övriga nationer måste ställa sig är om fotbolls-EM 2021 (Tidigare 2020) ska skjutas upp ytterligare ett år eller kanske är det dags att bara låta det spelas klart? Med ytterligare en våg av Coronaviruset så verkar det omöjligt och extremt onödigt att spela mästerskapet i flera olika nationer på grund av smittorisken.

Hur troligt är det att Fotbolls-EM 2021 spelas i England?

Hur mycket sanning som ligger i den här tweeten återstå att se, att några stora medier har snappat upp det står klart.
Tidigare i veckan kunde vi dock läsa att UEFA fortfarande var inställda på att spela mästerskapet i de tolv städer som tidigare var planerat, men kanske har de senaste dagarna ändrat sin åsikt kring det.

Beslutet väntas komma i mitten av April, hela fotbolls Europa håller just nu andan i väntan på detta beslutet.
Kanske får iden om ett Fotbolls-EM i flera olika Europeiska städer skjutas på framtiden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *