Jag vill att han ska spela för Bosnien men Anel vill spela för Sverige

I dagarna gästade Expressens sportjournalist Anel Avdić Studio Allsvenskan i ett mycket intressant samtal, men en sak jag fastnade för speciellt var det samtal Anel Avdić hade haft med Anel Ahmedhodzic pappa innan det var klart vilket landslag sonen skulle välja. Ahmedhodzic pappa hade varit ute och svingat tidigare, den gången riktade han hård kritik mot Markus Rosenberg sonens agent. Där fick vi läsa uttalanden som ”Markus vill lura Anel” & ”Markus gör inte sitt jobb” osv. Frågan vi ställer oss är hur långt en pappa ska lägga sig i sin sons karriär innan det går för långt och det drabbar sonen tidigare.

Vi såg ett liknande exempel för flera år sedan med Andres Vasquez med sin pappa och rådgivare Javier, en karriär som var väldigt hackig efter Vasquez berömda Rabona mål som gjorde honom världskänd. Idag 33 år gammal när hans karriär borde vara på topp har han synts göra Korpmatcher för ett lag i Göteborg istället.

Med detta sagt kan det ibland vara en fördel för spelaren om pappan eller familjen tar några steg tillbaka och låter spelaren själv sköta sin karriär och dess framtid.

Andrés Vasquez mål 7 maj 2007.

I Studio Allsvenskan sa expressen journalisten följande:

Jag ringde ju Anels farsa innan han valde landslag, jag tänkte det här blir en samtal på tio minuter jag ska bara känna lite på honom. Hur går tankarna där hemma hos Ahmedhodzic? Vad säger morsan och farsan? Det blev ett samtal på en och en halv timme, alltså det gick inte att säga hej då.

Vad pratade ni om då?

Att han var född i Sarajevo och han frågade min vart jag kom ifrån och vart mina föräldrar är ifrån och hur fan jag jobbar som journalist, ja allt sånt där. Han var uppgiven och Anel, då var det väl så där 50/50 vi vet inte riktigt, han sa väl jag vill att han ska spela för Bosnien men Anel vill spela för Sverige.

Så det är farsans beslut?

Han har nog haft sin del i det här också även om nog Anel också vill spela… Tror jag också.
Asså jag vettefan, jag ska inte ge mig in i det där.

Kan det vara så att det finns påtryckningar från landslaget på föräldrarna innan valet?

Jag vet inte riktigt från landslaget men jag tror att vissa agenter har ganska mycket att säga till om också.
Utan att jag vet till 100% men skulle nog inte bli förvånad om en del agenter har delat ut någonting i lite förmåner och så där. /Slut.

Lyssna på hela avsnittet nedan:


Det som vi kan slå fast nu efter att att Anel fått tre matcher i Bosniska landslaget är att starten kunde varit betydligt bättre, två förluster och ett oavgjort resultat. Och som att det inte vore nog utvisning i senaste matchen och ett missat EM-slutspel 2021.

Enligt Aftonbladet överväger dessutom det Bosniska fotbollsförbundet att anmäla Ahmedhodzic till Uefa och försöka få honom avstängd i de avslutande allsvenska omgångarna. Detta på grund av att Ahmedhodzic har valt att inte delta på den landslagssamlingen efter ett flertal coronafall i Malmö FF.

Kanske skulle Anel själv fått välja landslag? Det får tiden utvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *