Janne Andersson visar varför han är vår största förbundskapten någonsin

Tidigare i veckan i samband med Janne Anderssons laguttagning till VM-kvalet så besannades alla våras drömmar, Zlatan Ibrahimović är tillbaka i landslaget. Men att har varit en rak väg hit kan man inte påstå, senaste åren har Zlatan gjort ett stort antal minst sagt klumpiga uttalanden riktade mot Janne Andersson som vi kommer gå igenom här.

Reklamfilmen Fotbolls-VM 2018 i Ryssland


Det hela startade egentligen relativt mjukt under Fotbolls-VM 2018 i Ryssland, där Zlatan tillsammans med Samsung spelade in en reklamfilm. I denna reklamfilm ligger Zlatan vid poolen och på hans telefon kan man se hur telefonen börjar ringa och på skärmen står det ”JANNE”. Detta skapade en extra press på Janne inför mästerskapet som han lyckades parera relativt bra då frågorna kring Zlatan vara eller icke vara i landslaget fullkomligt exploderade.

Janne bajsade på sig…

Men det var i Oktober 2019 som det spårade ur ordentligt, Zlatan blev intervjuad av Expressen sportjournalist Noa Bachner. Från ingenstans valde Zlatan att vräka ur sig att Janne Andersson inte tagit ut några spelare med utländsk bakgrund, något som i efterhand visade sig vara helt fel. Efter andra uttagningen kommenterade Zlatan:

Ingen, sedan fick han (Janne Andersson) frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt.

Indirekt påstod Zlatan här att Janne var en rasist som inte tog ut spelare pga. av deras bakgrund, och att han ”bajsade ner sig” när det kom upp på tal. Detta uttalandet var något som tog mycket hårt på vår förbundskapten och han såg mycket påverkad ut i intervjuer när detta kom upp på tal. Quaison och Guidetti var två spelare som gick ut och markerade hårt mot detta utspelet.

Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll.

Men som om det inte vore nog här med Zlatans utspel mot Janne Andersson, i September 2020 valde Janne att ställa Dejan Kulusevski utanför startelvan i Sveriges förlustmatch mot Frankrike. Att Dejan klumpigt efter detta sa att han blev ”chockad” gjorde inte saken bättre, men vem om inte Zlatan gick ut på Twitter och totalsågade förbundskaptenen.

Därför är Janne Andersson det bästa sedan VM-94

Som ni ser har Zlatans utspel varit många och hårda, vem hade ens kunnat tro att Janne skulle svälja stoltheten och förlåta Sveriges världsstjärna? Det är just detta som gör Janne Andersson till den bästa och största förbundskaptenen vi någonsin skådat. En förbundskapten som ser till landslaget bästa och kan gå vidare efter uttalanden som hade krossat relationen totalt mellan en fotbollsspelare och en tränare.

Janne du är det bästa som hänt Sveriges landslag sedan VM-bronset 1994.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *