När Zlatan bombade in en frispark mot Zaragosa i 145KM/H

Även om Zlatans tid i Barcelona inte är en tid som Zlatan själv är speciellt nöjd över så gjorde han ändå ett relativt stort avtryck under sin tid i klubben som vi minns än idag. I juli 2009 inleddes förhandlingar mellan storklubbarna Inter och FC Barcelona, under sin tid i Inter hade Zlatan gjort stor succe och han ville testa lyckan i ett av världens då absolut bästa lag.

I Barca just då spelade spelare som Gerard Piqué, Carles Puyol, Dani Alves, Xavi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Yaya Touré, Lionel Messi och för att inte nämna en av världens bästa anfallare Thierry Henry som var inne på slutet av sin karriär. Det här magiska laget toppades då med en av världens hetaste anfallare från Sverige som man hade höga förhoppningar på.

Trots att Zlatan hade en del oegentligheter under denna tiden med tränaren Pep Guardiola så lyckades Zlatan under sin tid i Barcelona stå för hela 22 mål och 12 assist under sina 46 framträdanden i Barca dräkten under matcher i La Liga, Champions League m.fl.

Men ett mål som vi minns än idag är det han gjorde på frispark mot Real Zaragoza, en match som Aftonbladet skrev om samma kväll:

Barcelona krossade Real Zaragoza och vann med 6–1.
I huvudrollen: Zlatan Ibrahimovic.
Svensken gjorde ett drömmål, ett mål till och en assist.
Dessutom gick han upp i skytteligaledning.

Aftonbladet, SÖN 25 OKT 2009

Målet vi pratar om är den kanon som Zlatan fick iväg som uppmättes till hela 145 km/h, ett skott som inte ens Zaragozas målvakt kunde stå emot trots att han fick fingrarna på bollen. Efter målet ställde sig hela Camp Nou upp och gav Zlatan stående ovationer ett ögonblick vi än idag får ståpäls bara att tänka på.

Vad tycker du, är det här Zlatans snyggaste frisparksmål? Kommentera nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *